Ugrás a tartalomra
TANJUG/Tara Radovanović

Megtartotta alakuló ülését a belgrádi közgyűlés

2022.06.11
17:48
2022.06.11
18:00
Forrás
Pannon RTV
Az eddigi elnököt, Nikola Nikodijevićet választották meg a testület elnökévé.

Az alakuló ülésen nem vettek részt a szavazásban a Moramo Koalíció, az Együtt Belgrád Győzelméért nevű tömörülés, továbbá a Dveri képviselői. Most, hogy megalakult a szerb fővárosi közgyűlés, 30 nap áll rendelkezésre, hogy megválasszák a polgármestert.

A belgrádi közgyűlés egyébként 110 képviselőből áll, a Szerb Haladó Pártnak 48, az Együtt Belgrád Győzelméért tömörülésnek 26, a Moramo Koalíciónak 13 képviselője van. A Szerbiai Szocialista Párt 8, a Remény Belgrádért nevű csoportosulás 7, a Fogadalomtevők pártja, valamint a Dveri 4-4 mandátumot szerzett a legutóbbi önkormányzati voksoláson. A Szerb Haladó Párt belgrádi választási listáján egyébként 42. helyen szerepelt Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi szervezetének elnöke is.

Belgrád
közgyűlés
alakuló ülés
Vajdasági Magyar Szövetség
Nebojsa Marjanovic

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.