Ugrás a tartalomra

Megtartotta alakuló ülését a belgrádi közgyűlés

2022.06.11
17:48
2022.06.11
18:00
Forrás
Pannon RTV
Az eddigi elnököt, Nikola Nikodijevićet választották meg a testület elnökévé.

Az alakuló ülésen nem vettek részt a szavazásban a Moramo Koalíció, az Együtt Belgrád Győzelméért nevű tömörülés, továbbá a Dveri képviselői. Most, hogy megalakult a szerb fővárosi közgyűlés, 30 nap áll rendelkezésre, hogy megválasszák a polgármestert.

A belgrádi közgyűlés egyébként 110 képviselőből áll, a Szerb Haladó Pártnak 48, az Együtt Belgrád Győzelméért tömörülésnek 26, a Moramo Koalíciónak 13 képviselője van. A Szerbiai Szocialista Párt 8, a Remény Belgrádért nevű csoportosulás 7, a Fogadalomtevők pártja, valamint a Dveri 4-4 mandátumot szerzett a legutóbbi önkormányzati voksoláson. A Szerb Haladó Párt belgrádi választási listáján egyébként 42. helyen szerepelt Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi szervezetének elnöke is.

Belgrád
közgyűlés
alakuló ülés
Vajdasági Magyar Szövetség
Nebojsa Marjanovic

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.