Ugrás a tartalomra

Megvan a többségük, de kivárnak

2024.02.18
20:24
2024.02.18
20:43
Forrás
Szerbiai RTV, Prva TV
Ebben a pillanatban többségünk van Belgrádban, de kivárjuk március másodikát vagy harmadikát - jelentette ki Aleksandar Vučić.

A szerb államfő a fővárosi voksolás eredményére reflektálva kiemelte, hogy az Aleksandar Vučić - Belgrád nem állhat meg lista rendelkezik többséggel, és a Városi Képviselő-testület alakuló ülése után már felállhatna a városvezetés, de március elején kiderül, hogy megalakítják-e a haladó többségű városvezetést. Arról beszélt, hogy bár legitim többsége van a tömörülésnek, az még nem jelenti azt, hogy abszolút felhatalmazást kaptak volna. Mint mondja nem szeretnének visszaélni a szavazói bizalommal és ellopni a választásokat, ahogy, mint fogalmaz, amazok tették még 2008-ban.

Belgrád
Aleksandar Vučić
Választások 2023

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.