Ugrás a tartalomra

„Milyen jó, hogy itt vagyunk”

2020.05.21
17:13
2020.05.21
17:40
Forrás
Közlemény
Május 25-én éjfélig lehet jelentkezni a magyar Miniszterelnökség Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából meghirdetett videópályázatára.

A kiírást Trianon századik évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából „Milyen jó, hogy itt vagyunk” mottóval jelentették meg.

Az államtitkárság 10 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várja az anyaországból, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából. A fiatalok olyan telefonnal vagy kamerával készült videóval vagy kisfilmmel jelentkezhetnek, amelynek témája a nemzeti összetartozás.

Az anyagokban nem csak a megjelölt korosztály szólalhat meg: a pályázó fiatalok interjút készíthetnek nagyszüleikkel, szüleikkel, barátaikkal, szomszédaikkal, de akár csoportosan, zenés vagy táncos produkció keretében is elmondhatják, bemutathatják, mit jelent számukra a magyarság és június 4-e.

A kezdeményezéshez az indulás óta számos közéleti személy is csatlakozott, Keresztes Ildikó előadóművész, Szűcs Nelli és Trill Zsolt színművészek, Dér Heni énekes, Pál Eszter népdalénekes, Pataky Attila előadóművész, Böde Dániel magyar válogatott labdarúgó és sok más híresség is videóüzenetben fogalmazta meg, mit jelent számára június 4-e, arra biztatva a fiatalokat, hogy minél többen jelentkezzenek a felhívásra.

Az elkészült anyagokat az osszetartozunk@hatartalanul.net címre kell elküldeni a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, életkora, az alkotás címe, a készítő elérhetősége és a rögzítéshez használt eszköz típusa.

A legjobb alkotás szerzője mindhárom megjelölt korcsoportban 300 ezer forint pénzjutalomban részesül, de értékes különdíjakra is számíthatnak a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotók.

A pályázat részletei megtalálhatók a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

A felhívás célja, hogy megemlékezzünk a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősítsük a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.

nemzeti összetartozás napja
videópályázat
Miniszterelnökség

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.