Ugrás a tartalomra

Minden ország aláírta az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó nyilatkozatának szövegét

2018.04.23
18:53
2018.04.23
19:37
Forrás
Tanjug
Mind a 28 tagország aláírta az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó nyilatkozatának szövegét, és a dokumentumot továbbküldték konzultációra a célországoknak.

Korábban a spanyol lapok arról írtak, hogy a szöveget Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök megvétózta, mert nem akarja, hogy az aláírása egy lapon szerepeljen a koszovói miniszterelnök aláírásával. Spanyolország ugyanis nem ismerte el Koszovót. Diplomáciai források megerősítették, hogy Rajoy valóban szót emelt a dokumentum ellen, de végül az a kompromisszumos megoldás született, hogy csak a 28 tagország írja alá a nyilatkozatot, a további hat partnerország nélkül. A spanyol lapok arról is írnak, hogy Rajoyj valószínűleg el fogja hagyni az összejövetelt május 17-én Bulgáriában, mielőtt még elkezdődne Szerbia, Montenegró, Albánia, Macedónia, Koszovó valamint Bosznia és Hercegovina legmagasabb képviselőinek találkozója.

Szófia
Európai Unió

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.