Ugrás a tartalomra
Vlada Srbije

Miniszteri vita az uniós tagságról

2022.10.17
16:36
Forrás
Tanjug
Az uniós tagságról vitázik a médián keresztül a leköszönő szerb kormány két minisztere: Aleksandar Vulin, a belügyi tárca vezetője, valamint Zorana Mihajlović bányászati és energiaügyi miniszter.

Minden Vulin kijelentésével kezdődött. A belügyminiszter azt mondta, Szerbiának nincs helye az Európai Unióban. Erre reagált úgy Mihajlović, hogy erkölcstelen és képmutató az, hogy valaki ilyen véleménnyel a szerb kormány tagja, amely egyébként az uniós tagságot prioritásként kezeli. A történetnek ezzel nincs vége. Vulin válaszreakciója: Zorana Mihajlović valójában csak azért mérges, mert harmadszorra sem lehet miniszterelnök. Közleményében arról írt, hogy nem tudta, hogy Szerbiában nem szabad kritikával illetni az ország majdani uniós tagságát. Vulin állítja, véleménye az EU-ról mindenki számára régóta ismert, és sosem változott, amióta politikával foglalkozik. Vulin arra kérte vitapartnerét, hogy próbálja meg meggyőzni őt az ellenkezőjéről. A belügyminiszter saját igazát a következőkkel indokolta: az EU elfogadhatatlan dolgokat vár tőlük, mint amilyen például, hogy ismerjék el Koszovó függetlenségét, hagyják a boszniai Szerb Köztársaságot, vezessenek be szankciókat Oroszország ellen. Ezért mondta, hogy Szerbiának nincs helye az EU-ban.

Aleksandar Vulin
Zorana Mihajlović
EU
Európai Unió

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.