Ugrás a tartalomra

Miniszteri vita az uniós tagságról

2022.10.17
16:36
Forrás
Tanjug
Az uniós tagságról vitázik a médián keresztül a leköszönő szerb kormány két minisztere: Aleksandar Vulin, a belügyi tárca vezetője, valamint Zorana Mihajlović bányászati és energiaügyi miniszter.

Minden Vulin kijelentésével kezdődött. A belügyminiszter azt mondta, Szerbiának nincs helye az Európai Unióban. Erre reagált úgy Mihajlović, hogy erkölcstelen és képmutató az, hogy valaki ilyen véleménnyel a szerb kormány tagja, amely egyébként az uniós tagságot prioritásként kezeli. A történetnek ezzel nincs vége. Vulin válaszreakciója: Zorana Mihajlović valójában csak azért mérges, mert harmadszorra sem lehet miniszterelnök. Közleményében arról írt, hogy nem tudta, hogy Szerbiában nem szabad kritikával illetni az ország majdani uniós tagságát. Vulin állítja, véleménye az EU-ról mindenki számára régóta ismert, és sosem változott, amióta politikával foglalkozik. Vulin arra kérte vitapartnerét, hogy próbálja meg meggyőzni őt az ellenkezőjéről. A belügyminiszter saját igazát a következőkkel indokolta: az EU elfogadhatatlan dolgokat vár tőlük, mint amilyen például, hogy ismerjék el Koszovó függetlenségét, hagyják a boszniai Szerb Köztársaságot, vezessenek be szankciókat Oroszország ellen. Ezért mondta, hogy Szerbiának nincs helye az EU-ban.

Aleksandar Vulin
Zorana Mihajlović
EU
Európai Unió

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.