Ugrás a tartalomra

Mirović: Törvénytelen a tartományi parlament döntése, miszerint átveszi a klinikai központ alapítói jogait

2021.12.06
16:09
2021.12.06
16:19
Forrás
Közlemény
A tartományi kormány elnöke szerint a szóban forgó határozat megsértette az egészségügyi törvényt és Vajdaság Autonóm Tartomány Statútumát.

Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza november 30-án megtartott ülésén a törvénnyel nem összhangban lévő és az alapszabályzatnak ellentmondó határozatot fogadott el, amellyel átvette a Vajdasági Klinikai Központ alapítói jogait - olvasható Igor Mirović közleményében.

A tartományi kormány elnöke szerint a szóban forgó határozat megsértette az egészségügyi törvényt és Vajdaság Autonóm Tartomány Statútumát, így a legfontosabb intézményben, a Vajdasági Klinikai Központban összezavarta az egészségügyi ellátórendszer szervezését.

Mirović hozzáteszi: arra fogja kérni a tartományi parlamentet, hogy vonja vissza a határozatot, mert csakis így folytathatja az arra felhatalmazott szerv, a tartományi kormány, illetve az egészségügyi titkárság az egészségvédelem koordinációját Vajdaság és egyben Szerbia egyik legelhivatottabb egészségügyi intézményében.

Mint írja, külön megdöbbentő számára, hogy a szigorúan egészségügyi-szakmai problémát valótlanságok terjesztésére, a legmagasabb állami vezetés megtévesztésére és a politikai élet számos szereplőjének politikai kampányára használták fel.

Vajdasági Klinika Központ
alapítói jog
tartományi képviselőház
tartományi kormány
Igor Mirović

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.