Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Virginia Mayo

Mogherini: Nem tartható fenn a status quo Koszovóban

2019-05-29
17:03
2019-11-14
11:43
Forrás
Beta
A tegnapi események arra engednek következtetni, hogy Koszovóban nem tartható fenn a status quo, vagyis a jelenlegi helyzet - jelentette ki Federica Mogherini Brüsszelben.

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, Belgrádnak és Pristinának vissza kell térnie a párbeszédhez, és a kapcsolat normalizálására kell törekednie. A Nyugat-Balkán országainak előrehaladásáról szóló éves EU konferencián a sajtó képviselőinek azt mondta, reméli, hogy a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd hamarosan helyreáll. Mogherini azt is aláhúzta, meg van győződve arról, hogy a megállapodás elérhető. Kitért arra is, hogy a Tiranába megtartott Brdo-Brioni folyamat csúcstalálkozóján egyeztetett Aleksandar Vučić szerb államfővel, illetve Hashim Thaçi koszovói elnökkel. Hozzátette, véleménye szerint mindkét fél tisztában van a saját érdekeivel.

Federica Mogherini
Belgrád
Pristina
Brüsszel

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.