Ugrás a tartalomra

Mogherini: Nem tartható fenn a status quo Koszovóban

2019.05.29
17:03
2019.11.14
11:43
Forrás
Beta
A tegnapi események arra engednek következtetni, hogy Koszovóban nem tartható fenn a status quo, vagyis a jelenlegi helyzet - jelentette ki Federica Mogherini Brüsszelben.

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, Belgrádnak és Pristinának vissza kell térnie a párbeszédhez, és a kapcsolat normalizálására kell törekednie. A Nyugat-Balkán országainak előrehaladásáról szóló éves EU konferencián a sajtó képviselőinek azt mondta, reméli, hogy a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd hamarosan helyreáll. Mogherini azt is aláhúzta, meg van győződve arról, hogy a megállapodás elérhető. Kitért arra is, hogy a Tiranába megtartott Brdo-Brioni folyamat csúcstalálkozóján egyeztetett Aleksandar Vučić szerb államfővel, illetve Hashim Thaçi koszovói elnökkel. Hozzátette, véleménye szerint mindkét fél tisztában van a saját érdekeivel.

Federica Mogherini
Belgrád
Pristina
Brüsszel

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.