Ugrás a tartalomra

Moholi helyi közösségi választás (videó)

2017.04.24
12:32
Választásokat tartottak tegnap Moholon
Választásokat tartottak tegnap Moholon. A Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek közül hatan jutottak be a tanácsba az eddigi négy helyett. A szavazójoggal rendelkező polgárok közel 32 százaléka járult az urnák elé és döntötték el ki kerüljön a 15 tagú tanácsba. Az egyéni jelölteket politikai pártok is támogatták. A Szerb Haladó Párt által támogatottak közül kilencen jutottak mandátumhoz. Dávid Rita, jelölt, Gyorsabb, Erősebb, Jobb Moholért: „A továbbiakban is az önkormányzat segítségével és együttműködésével azon leszünk és arra fogunk törekedni, hogy a falunkat szépítsük.”



A Vajdasági Magyar Szövetség ugyancsak elégedett az eredménnyel, ugyanis jelentősen emelkedett az általuk támogatott jelöltekre leadott szavazatok száma. Rigó Flórián, elnök, VMSZ Moholi Helyi Szervezet: „A VMSZ szempontjából ezek az eredmények úgy gondolom, hogy biztatóak. Az eddigi tanácsban négy jelöltünk volt, most hat jelöltünk lesz, tehát növekedett a számuk, valamint sikerült megdupláznunk az előzőekhez képest a szavazatok számát.” A helyi közösségek nem rendelkeznek saját költségvetéssel, így a beruházásoknál az önkormányzat közbenjárását kell igénybe venniük.
Mohol
nem hivatalos eredmény

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.