Ugrás a tartalomra

Montenegró kormányfője Újvidéken és Szikicsen járt (videó)

2017.02.04
17:20
Többnapos látogatásra érkezett Szerbiába tegnap Duško Marković
Többnapos látogatásra érkezett Szerbiába tegnap Duško Marković. Montenegró miniszterelnöke ma Miloš Vučevićtyel, Újvidék polgármesterével és Igor Mirovićtyal, a tartományi kormány elnökével találkozott Újvidéken. A montenegrói kormányfő Szikicsre is ellátogatott, ahol azt üzente az ott élő montenegrói polgároknak, hogy legyenek lojálisak Szerbiával, Montenegrót pedig szeressék anyaországukként. Hozzátette, néhány évvel ezelőtt döntött a montenegrói kormány úgy, hogy erősíti a kapcsolatot a diaszpórával, és ezentúl azt szeretné, ha kormánya valamilyen formában minden hónapban kapcsolatban lenne a szórvánnyal. (Szerbiai RTV, kép: Tanjug) szikics montenegro kormanyfo musor Duško Marković, miniszterelnök, Montenegró: „Hiszem, hogy Montenegró a jövőben többet lesz önökkel. Tudjuk, hogy az anyaország nem foglalkozott mindig jól a diaszpórával az egész világon, így itt, Szerbiában, azaz Vajdaságban sem. Tisztában vagyunk a hiányosságainkkal, az állami politika hiányosságaival, ezért néhány éve úgy döntöttünk, hogy változtatunk ezen, és jobb kapcsolatot ápolunk majd a szórvánnyal, és olyan kapcsolatokat építünk ki, amelyekből mindannyiunknak haszna származik majd.”



 
Újvidék
Montenegró
Duško Marković
kormányfő
Szikics

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.