Ugrás a tartalomra
Tanjug / AP / Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin

Moszkvában Hszi Csin-ping - Putyin méltatta Kína „kolosszális előretörését”

2023.03.20
16:11
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
A kínai elnök azt mondta, országa kész Oroszországgal együtt őrizni a nemzetközi jogon alapuló világrendet.

Megérkezett Moszkvába a kínai elnök. Hszi Csin-ping háromnapos látogatásra érkezett Oroszországba. Kína államfője érkezésekor azt mondta, a két ország jó szomszédja és megbízható partnere egymásnak, továbbá, hogy Kína kész Oroszországgal együtt őrizni a nemzetközi jogon alapuló világrendet. Hszi arra számít, hogy látogatása új lendületet ad az orosz-kínai kapcsolatok és a stratégiai együttműködés fejlődésének.

A felek szerint a mostani találkozó a két ország gazdasági kapcsolatának további erősítéséhez is hozzájárulhat. A kínai vezetőt egyébként nemrég harmadszor választották újra a Kínai Népköztársaság elnökévé. Az oroszországi látogatás az újraválasztása utáni első külföldi útja.  A hivatalos tárgyalások kedden kezdődnek.

Putyin fogadta Hszi Csin-pinget

Oroszország mindig nyitott a tárgyalásokra, és tisztelettel viszonyul Kína ukrajnai rendezési tervéhez - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor a Kremlben hétfőn nem hivatalos megbeszélésen fogadta kínai partnerét, Hszi Csin-pinget. Közölte, hogy tanulmányozta a kínai elképzelést. Putyin gratulált vendégének ahhoz, hogy harmadszorra is államfővé választották, és méltatta a Kína fejlődésében végbement "kolosszális előretörést".

Moszkva
Hszi Csin-ping
Kína
Oroszország

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.