Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A NADA kampányolt Szabadkán

2021.11.24
16:24
2021.11.24
17:07
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán kampányolt Miloš Jovanović, a Szerbiai Demokrata Párt elnöke. A politikus a NADA, vagyis a Remény nevet viselő koalíció elnökjelöltjeként indul majd a soron következő szerbiai köztársasági elnökválasztáson.

A koalíciót egyébként az SZDP-n kívül, a Mozgalom a Szerb Királyság Megújításáért, illetve 23 polgári egyesület alkotja. Miloš Jovanović Szabadka központjában egyebek mellett azt mondta, céljuk, hogy jogállamot hozzanak létre. Ehhez azonban a választási rendszer megváltoztatásra is szükség lesz, a pártok helyett konkrét személyekre kellene szavazni a választások minden szintjén - mondta a NADA jelöltje.

Miloš Jovanović, elnök, Szerbiai Demokrata Párt: „Csakis így gyöngíthetjük a párt erejét, a pártok ezt követően nem tudnak hatással lenni a közéletre, úgy mint ahogy most teszik. A pártok nem hathatnak a médiára, az igazságszolgáltatásra és a pénzügyi áramlásokat sem ellenőrizhetik és pártalapon sem lehetne munkát kapni.”

elnökjelölt
Miloš Jovanović
Szerbiai Demokrata Párt
NADA
Remény
koalíció
SZDP
Mozgalom a Szerb Királyság Megújításáért

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű