Ugrás a tartalomra
Trump és felesége a repülőtéren
Tanjug/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Nagy-Britanniába érkezett az amerikai elnök

2018-07-12
22:13
2018-07-13
16:29
Forrás
MTI
Donald Trump a brüsszeli NATO-csúcsértekezletről Londonba utazott. Hivatalos munkalátogatásra érkezett a brit kormány vendégeként. Pénteken délután II. Erzsébet királynő is fogadja.

Theresa May az amerikai elnök látogatása alkalmából közzétett csütörtöki nyilatkozatában hangsúlyozta: nincs a világon erősebb szövetség az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat összefűző különleges kapcsolatrendszernél, és a két ország a globális kihatású külpolitikai kérdések hatalmas többségében közös álláspontot vall.

Bár komoly feszültséget okoz a kétoldalú viszonyban az európai acél- és alumíniumexportra kirótt amerikai büntetővám is, May szerint a kereskedelmi és beruházási kapcsolatrendszer példátlan, Trump látogatása pedig lehetőséget teremt ennek az elmélyítésére. 

Az amerikai elnöki házaspárt Theresa May brit miniszterelnök csütörtök este díszvacsorán látta vendégül.

Trum és felesége, Theresa May és férje
Trump
May
London
Nagy-Britannia

Most

15:10, Frissítve: 15:19

Papírért palánta...

Az Újvidéki Tavasz elnevezésű kiállítást március 21-e és 23-a között rendezik meg a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.