Ugrás a tartalomra

Nagy-Britanniába érkezett az amerikai elnök

2018.07.12
22:13
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Donald Trump a brüsszeli NATO-csúcsértekezletről Londonba utazott. Hivatalos munkalátogatásra érkezett a brit kormány vendégeként. Pénteken délután II. Erzsébet királynő is fogadja.

Theresa May az amerikai elnök látogatása alkalmából közzétett csütörtöki nyilatkozatában hangsúlyozta: nincs a világon erősebb szövetség az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat összefűző különleges kapcsolatrendszernél, és a két ország a globális kihatású külpolitikai kérdések hatalmas többségében közös álláspontot vall.

Bár komoly feszültséget okoz a kétoldalú viszonyban az európai acél- és alumíniumexportra kirótt amerikai büntetővám is, May szerint a kereskedelmi és beruházási kapcsolatrendszer példátlan, Trump látogatása pedig lehetőséget teremt ennek az elmélyítésére. 

Az amerikai elnöki házaspárt Theresa May brit miniszterelnök csütörtök este díszvacsorán látta vendégül.

London
Nagy-Britannia
Donald Trump
Theresa May

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.