Ugrás a tartalomra
Trump és felesége a repülőtéren
Tanjug/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Nagy-Britanniába érkezett az amerikai elnök

2018-07-12
22:13
2018-07-13
16:29
Forrás
MTI
Donald Trump a brüsszeli NATO-csúcsértekezletről Londonba utazott. Hivatalos munkalátogatásra érkezett a brit kormány vendégeként. Pénteken délután II. Erzsébet királynő is fogadja.

Theresa May az amerikai elnök látogatása alkalmából közzétett csütörtöki nyilatkozatában hangsúlyozta: nincs a világon erősebb szövetség az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat összefűző különleges kapcsolatrendszernél, és a két ország a globális kihatású külpolitikai kérdések hatalmas többségében közös álláspontot vall.

Bár komoly feszültséget okoz a kétoldalú viszonyban az európai acél- és alumíniumexportra kirótt amerikai büntetővám is, May szerint a kereskedelmi és beruházási kapcsolatrendszer példátlan, Trump látogatása pedig lehetőséget teremt ennek az elmélyítésére. 

Az amerikai elnöki házaspárt Theresa May brit miniszterelnök csütörtök este díszvacsorán látta vendégül.

Trum és felesége, Theresa May és férje
Trump
May
London
nagy-britannia

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.