Ugrás a tartalomra

Nagyberuházások támogatása Vajdaságban

2020.01.31
15:24
2020.06.28
13:37
Forrás
Pannon RTV
Nagyberuházások támogatásáról szóló szerződéseket írt alá 22 község képviselete a báni palotában, Újvidéken.

A tartományi kormány és az önkormányzatok 23 fejlesztésre vonatkozó támogatást hitelesítettek. A topolyai és kishegyesi szennyvíztisztító kiépítésének támogatása kiemelt figyelmet kapott. Támogatásban részesítették a víz- és energiagazdálkodást, helyi és regionális gazdasági fejlesztéseket, oktatási intézmények fejlesztését érintő projekteket.

Marko Lazić, Kishegyes polgármestere két nagyberuházásról szóló szerződést írt alá. Szennyvízgyűjtő kiépítésére 217 millió dinárt, még a szennyvíztisztító munkálatainak befejezéséhez 278 millió dinárt irányzott elő a tartományi kormány: „A szennyvíztisztítón négy hónapja kezdték meg a munkát. Aláírtuk a szennyvízgyűjtő közbeszerzésről szóló pályázatot. Egyik a másik nélkül nem üzemelhet. Folytatjuk a csatornahálózat építését, a munkálatok jövőre kezdődnek, ezzel lefedjük csatornarendszerrel a teljes Kishegyes Községet.”

A topolyai szennyvíztisztító telep kiépítésének második szakaszára 150 millió dinárt kapott az önkormányzat. Kislinder Gábor, Topolya polgármestere elmondta, biztosítottak az építkezéshez szükséges eszközök: „Ma már Topolyán ezzel kapcsolatban a főkollektor első része, amely értéke megközelítőleg 80 millió dinárt tesz ki, az folyamatban van. A második részre is hamarosan elkészülnek a tervek. Sikeres pályázat esetén jövőre, legkésőbb 2021 elejére össze tudjuk a rendszert rakni.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke kiemelte, az idei év a felújítások és a fejlesztések éve lesz: „Új befektetési ciklus kezdődik. A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül a helyi önkormányzatokkal közösen valamivel több mint 3 milliárd 900 millió dinárt fektetünk be.”

Mirović hozzátette, idén befejezik a szabadkai Népszínház és az Újvidéki Színház tér felújítását, valamint megkezdődhet a tevékenység a Vajdasági RTV újonnan épített székházában.

Topolya
Újvidék
szennyvíztisztító
Marko Lazić
Kislinder Gábor
Igor Mirović
oktatási intézmények
energiaellátás
Szabadkai Népszínház
Vajdasági Rádió és Televízió
Kishegyes

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.