Ugrás a tartalomra

A NATO további 700 katonát küld Koszovóba

2023.05.30
21:16
Forrás
hirado.hu, MTI
Ezt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár jelentette be Oslóban.

A NATO további 700 katonát küld Koszovóba - ezt Jens Stoltenberg jelentette be kedden Oslóban. A NATO-főtitkár úgy fogalmazott: „további 700 katonát mozgósítunk a nyugat-balkáni műveleti tartalékos erőből, illetve készültségbe helyezzük a tartalékos erők egy újabb zaszlóalját, hogy szükség esetén telepíthessük őket.”

A napokban az albán-szerb összetűzések során a NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erők, a KFOR 30 katonája és 52 tüntető megsérült.

Stoltenberg elítélte az erőszakot Koszovóban, mondván, hogy „az ilyen támadások elfogadhatatlanok és véget kell vetni azoknak”. Figyelmeztetett, hogy a NATO-csapatok „minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy szavatolják a biztonságot Koszovó minden lakója számára”. Egyben sürgette a feleket, gondoskodjanak a feszültség csökkentéséról és tartózkodjanak „a további felelőtlen cselekedetektől”, illetve térjenek vissza az uniós közvetítéssel zajló, kapcsolatok javítását szolgáló tárgyalásokhoz.

 

NATO
Koszovó
KFOR

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.