Ugrás a tartalomra
Tanjug / dopisnik iz KiM

A NATO további 700 katonát küld Koszovóba

2023.05.30
21:16
Forrás
hirado.hu, MTI
Ezt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár jelentette be Oslóban.

A NATO további 700 katonát küld Koszovóba - ezt Jens Stoltenberg jelentette be kedden Oslóban. A NATO-főtitkár úgy fogalmazott: „további 700 katonát mozgósítunk a nyugat-balkáni műveleti tartalékos erőből, illetve készültségbe helyezzük a tartalékos erők egy újabb zaszlóalját, hogy szükség esetén telepíthessük őket.”

A napokban az albán-szerb összetűzések során a NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erők, a KFOR 30 katonája és 52 tüntető megsérült.

Stoltenberg elítélte az erőszakot Koszovóban, mondván, hogy „az ilyen támadások elfogadhatatlanok és véget kell vetni azoknak”. Figyelmeztetett, hogy a NATO-csapatok „minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy szavatolják a biztonságot Koszovó minden lakója számára”. Egyben sürgette a feleket, gondoskodjanak a feszültség csökkentéséról és tartózkodjanak „a további felelőtlen cselekedetektől”, illetve térjenek vissza az uniós közvetítéssel zajló, kapcsolatok javítását szolgáló tárgyalásokhoz.

 

NATO
Koszovó
KFOR

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.