Ugrás a tartalomra

Nem egyezett meg a montenegrói szerb ortodox egyház és a montenegrói kormány

2020.07.21
16:10
Forrás
Szerbiai RTV
Eredménytelennek bizonyult a montenegrói szerb ortodox egyház és a montenegrói kormány képviselőinek egyeztetése - nyilatkozta Duško Marković, montenegrói kormányfő.

A politikus szerint több engedményt is felajánlottak, egyezség azonban ennek ellenére sem született. Ezzel szemben a montenegrói szerb ortodox egyház Püspöki Tanácsa úgy értékelt, hogy a montenegrói kormány ultimátumot adott nekik, amely az egyházmegyék kötelező regisztrációját tartalmazza. A szerb ortodox egyház szerint az új montenegrói egyházügyi törvény hátrányosan érinti őket, ugyanis jelentős ingatlanokat, például középkori templomokat és kolostorokat veszíthetnek el, ha nem tudják igazolni, hogy ezek több mint száz éve a tulajdonukban vannak. A montenegrói kormány azonban tagadja, hogy háttérbe szeretné szorítani a helyi szerb pravoszláv egyházat. 

Montenegró
ortodox egyház
Duško Marković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.