Ugrás a tartalomra

Németh Zsolt: Szerbiát mielőbb fel kell venni az EU tagállamai közé

2021.12.14
13:27
2021.12.14
16:23
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt tíz évben az Európai Unióban mélyreható politikai és szellemi változások történtek. Átalakultak az erőviszonyok - nyilatkozta a Pannon RTV Szubjektív című műsorának felvételén Németh Zsolt.

A magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke elmondta, a széttöredezett politikai erők helyére újak jöttek. Magyarország és Közép-Európa pedig a stabilitás szigete tudott maradni. A politikus elmondta, egy berlini baloldali és egy varsói jobboldali vízió bontakozott ki. A berlini főként a migrációt és egyéb kérdéseket helyez előtérbe, míg a varsói az élet a család és a nemzet eszméit - tette hozzá Németh Zsolt. A politikus arról is beszélt, hogy Szerbiát mielőbb fel kell venni az EU tagállamai közé.

„Talán már a 2024-es Európai Parlamenti választásokon ha jól alakul, különösen ennek az új jobboldali erőnek a megszervezése, akkor már eredményeket is láthatunk majd. Egy izgalmas időszak előtt állunk, ahol nem csak az a kérdés, hogy fel tud-e az európai vonatra kapaszkodni Szerbia. Hanem az is egy fontos kérdés, hogy milyen irányba fog haladni ez az európai vonat, hogy jól érezzék magukat Szerbia polgárai, a vajdasági magyarok is ezen a szerelvényen. Ezen fogunk dolgozni.”

A Németh Zsolttal készült teljes interjút csütörtökön (december 16.) este fél nyolckor láthatják a Pannon Televízióban.

Németh Zsolt

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.