Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Németh Zsolt: Szerbiát mielőbb fel kell venni az EU tagállamai közé

2021.12.14
13:27
2021.12.14
16:23
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt tíz évben az Európai Unióban mélyreható politikai és szellemi változások történtek. Átalakultak az erőviszonyok - nyilatkozta a Pannon RTV Szubjektív című műsorának felvételén Németh Zsolt.

A magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke elmondta, a széttöredezett politikai erők helyére újak jöttek. Magyarország és Közép-Európa pedig a stabilitás szigete tudott maradni. A politikus elmondta, egy berlini baloldali és egy varsói jobboldali vízió bontakozott ki. A berlini főként a migrációt és egyéb kérdéseket helyez előtérbe, míg a varsói az élet a család és a nemzet eszméit - tette hozzá Németh Zsolt. A politikus arról is beszélt, hogy Szerbiát mielőbb fel kell venni az EU tagállamai közé.

„Talán már a 2024-es Európai Parlamenti választásokon ha jól alakul, különösen ennek az új jobboldali erőnek a megszervezése, akkor már eredményeket is láthatunk majd. Egy izgalmas időszak előtt állunk, ahol nem csak az a kérdés, hogy fel tud-e az európai vonatra kapaszkodni Szerbia. Hanem az is egy fontos kérdés, hogy milyen irányba fog haladni ez az európai vonat, hogy jól érezzék magukat Szerbia polgárai, a vajdasági magyarok is ezen a szerelvényen. Ezen fogunk dolgozni.”

A Németh Zsolttal készült teljes interjút csütörtökön (december 16.) este fél nyolckor láthatják a Pannon Televízióban.

Németh Zsolt

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.