Ugrás a tartalomra

Németországban mintegy 1,3 millió munkahely vár betöltésre

2019.12.16
08:41
2020.02.17
18:33
Forrás
Szerbiai RTV
Németországnak égető szüksége van új munkavállalókra.

Angela Merkel bejelentése szerint jövőre új törvény lép életbe annak érdekében, hogy az Európai Unión kívülről friss munkavállalók érkezzenek az országba. A német kancellár szerint Németországban mintegy 1,3 millió munkahely vár betöltésre. 2016 óta alkalmazzák az országban azt a jogszabályt, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a képzett munkaerő, hanem a képzetlen dolgozók is munkát kapjanak Németországban. Ugyanakkor a gyakorlat azt mutatja, hogy a munkavízumok kiadása vontatottan halad. Szerbiában és Boszniában a munkavállalóknak akár egy évet is várniuk kell a nagykövetségi meghallgatásra. A képzett munkaerő betelepítéséről szóló új törvény 2020 márciusától lép hatályba.

Németország
munkahely
munkaerőhiány
Angela Merkel

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.