Ugrás a tartalomra

A nemzeti konzultáció alapján hozott döntéseket a magyar kormány

2021.10.11
19:10
Forrás
Közlemény
Több mint 1 millió 400 ezren vettek részt a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban - erről Orbán Viktor küldött elektronikus levelet.

A magyar miniszterelnök azokról a döntésekről tájékoztat, amelyeket a konzultáció eredményei alapján hoztak. Ezek közé tartozik, hogy a hitelmoratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbították, jövő februárban a gyermeket nevelő szülőknek visszatérítik a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig. A nyugdíjasok idén minden korábbinál nagyobb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak. Emellett jövő februárban folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is Magyarországon. A tájékoztatás szerint a magyar kormány folytatja az adócsökkentés politikáját, tárgyalnak a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel a minimálbér 200 ezer forintra való emeléséről, és az ehhez szükséges adócsökkentésről. A fiatalabb korosztályok is számíthatnak támogatásra: január 1-től a 25 év alatti fiataloknak nem kell majd jövedelemadót fizetniük.

nemzeti konzultáció
magyar kormány
Orbán Viktor

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.