Ugrás a tartalomra
kormany.hu

A nemzeti konzultáció alapján hozott döntéseket a magyar kormány

2021.10.11
19:10
Forrás
Közlemény
Több mint 1 millió 400 ezren vettek részt a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban - erről Orbán Viktor küldött elektronikus levelet.

A magyar miniszterelnök azokról a döntésekről tájékoztat, amelyeket a konzultáció eredményei alapján hoztak. Ezek közé tartozik, hogy a hitelmoratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbították, jövő februárban a gyermeket nevelő szülőknek visszatérítik a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig. A nyugdíjasok idén minden korábbinál nagyobb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak. Emellett jövő februárban folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is Magyarországon. A tájékoztatás szerint a magyar kormány folytatja az adócsökkentés politikáját, tárgyalnak a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel a minimálbér 200 ezer forintra való emeléséről, és az ehhez szükséges adócsökkentésről. A fiatalabb korosztályok is számíthatnak támogatásra: január 1-től a 25 év alatti fiataloknak nem kell majd jövedelemadót fizetniük.

nemzeti konzultáció
magyar kormány
Orbán Viktor

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.