Ugrás a tartalomra

Nikolić fogadást adott az állami ünnepen (videó)

2017.02.15
20:00
Tomislav Nikolić az államiság napja alkalmából fogadást adott Belgrádban
Tomislav Nikolić az államiság napja alkalmából fogadást adott Belgrádban. Az összejövetelen, amelyen az állami és tartományi politikusok, valamint a Boszniai Szerb Köztársaság képviselői mellett egyházi vezetők, nagykövetek, elismert sportolók is részt vettek, az államfő ünnepi beszédet idézett az egybegyűltekhez. Hangsúlyozta, Szerbia nem adhatja fel örökségét, értékeit, és nem vonulhat vissza vagy menedékbe a történelem viharai elől. rts nikolic fogadas allamisag napja 2 A belgrádi elnöki palotában megtartott ünnepségen Tomislav Nikolić kiemelte, hogy Szerbia első alkotmánya megteremtette a demokrácia alapjait, amelyek még ma is érvényesek. Akkoriban egy olyan alkotmányt kellett alkotni, ami tükrözi a szerb nemzet értékeit, de nem sértő a nagyhatalmak számára. Folytatva beszédét elmondta, nincs jogunk lemondani örökségünkről. Tanulnunk kell a történelemből, hogy nehéz körülmények között is emberséges társadalmat és egy olyan Szerbiát teremtsünk, amely nemzetközileg elismert. Tomislav Nikolić, államfő, Szerbia: „Ezért ma nem csak a modern szerb állam létrehozása utáni történelemre tekinthetek büszkén és tisztelettel, hanem a jelenre is, amely reményteli jövőt ígér. Az elmúlt öt évben létrehoztuk a rendszer intézményeit, talpra állítottuk a gazdaságot, infrastrukturális projekteket indítottunk el, megkezdtük a falvak és a mezőgazdaság újraélesztését, megkezdtük a legfontosabb területek reformját, kezdve az oktatástól és az egészségügytől egészen a tudományig és a kultúráig. A megkezdett munkát annak ellenére folytatni kell, hogy ez örökös munkát jelent.”



Beszéde végén Tomislav Nikolić leszögezte, államfőként mindent megtett az ország érdekeinek érvényesítéséért. Hozzátette, reméli méltó ember váltja őt a tisztségen, megbízatásának lejárta után. rts nikolic fogadas allamisag napja 3
Tomislav Nikolić
fogadás
államiság ünnepe

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.