Ugrás a tartalomra

Nincs meglepetés: kettejük közül kerül ki az új amerikai elnök

2024.03.13
10:50
Forrás
RTS, hirado.hu
Joe Biden és Donald Trump között dől el, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A régi riválisok idén november 5-én tehát ismét találkoznak az amerikai elnökválasztáson.

1912 óta ez lesz az első alkalom, hogy két amerikai elnök indul a posztért.

A helyi média jelentése szerint Biden keddre 1968 pártdelegált támogatását szerezte meg, így biztosította helyét a Demokrata Párt elnökjelöltjeként. A 81 éves elnöknek nem volt kihívója a pártban, így biztos volt, hogy ő lesz a demokrata párti jelölt. Hivatalosan augusztusban, az Illinois állambeli Chicagóban választják majd meg elnökjelöltnek.

Trump is keddre szerezte meg a Republikánus Párt elnökjelöltségéhez szükséges delegált támogatását 1215 támogatóval. A 77 éves Trump maradt az egyetlen republikánus jelölt, miután minden kihívója visszalépett. A Republikánus Párt hivatalos jelöltállító egyezménye júliusban lesz a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban.

Az eredmény tehát azt jelenti, hogy az amerikai választók nyolc hónap múlva a 2020-as elnökválasztás visszavágójával néznek szembe.

Donald Trump
Joe Biden
amerikai elnök

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.