Ugrás a tartalomra

Nőtt a migrációs nyomás Európa határainál

2020.03.17
06:59
2020.03.17
07:04
Forrás
MTI
Az év első két hónapjában többen akartak illegálisan Európába jutni, mint tavaly ilyenkor - közölte az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége hétfőn.

A Frontex februári migrációs adatokat rögzítő jelentése szerint a Görögországot érintő illegális bevándorlás mértéke volt a legmagasabb az Európai Unió területén. 2020 első két hónapjában közel hétezer illegális határátlépést jelentettek ezen az útvonalon, 16 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. A Nyugat-Balkánon kialakult migrációs útvonalon februárban több mint 1250 illegális határátlépést jelentettek. Ezzel az adattal az év első két hónapjában regisztrált illegális határátlépések száma megduplázódott, közel 3800-ra emelkedett a tavalyi év azonos időszakhoz képest - közölte az uniós határ- és partvédelmi ügynökség.

 

migráció
Frontex
Európa
nyomás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.