Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Panagiotis Balaskas

Nőtt a migrációs nyomás Európa határainál

2020.03.17
06:59
2020.03.17
07:04
Forrás
MTI
Az év első két hónapjában többen akartak illegálisan Európába jutni, mint tavaly ilyenkor - közölte az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége hétfőn.

A Frontex februári migrációs adatokat rögzítő jelentése szerint a Görögországot érintő illegális bevándorlás mértéke volt a legmagasabb az Európai Unió területén. 2020 első két hónapjában közel hétezer illegális határátlépést jelentettek ezen az útvonalon, 16 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. A Nyugat-Balkánon kialakult migrációs útvonalon februárban több mint 1250 illegális határátlépést jelentettek. Ezzel az adattal az év első két hónapjában regisztrált illegális határátlépések száma megduplázódott, közel 3800-ra emelkedett a tavalyi év azonos időszakhoz képest - közölte az uniós határ- és partvédelmi ügynökség.

 

migráció
Frontex
Európa
nyomás

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.