Ugrás a tartalomra

Novák Katalin Bécsben: Szeretnénk, ha Európa újra a béke szigetévé válna

2022.10.27
18:42
2022.10.27
18:49
Forrás
magyarnemzet.hu
Szeretnénk, ha Európa újra a béke szigetévé válna - mondta Novák Katalin Bécsben. A magyar köztársasági elnök szerint Magyarország és Ausztria számára egyaránt az átjárható, nyitott belső határok és a biztonságos külső határok a fontosak.

A magyar államfő ugyanakkor annak is hangot adott, különbséget kell tenni a legális gazdasági bevándorlók, az illegális bevándorlók és a menekültek között. Az első hivatalos találkozásunk megerősítette, hogy azzal is lehet erősíteni a jószomszédi viszonyt, hogy mi ketten őszintén tudunk egymással beszélni - jelentette ki Novák Katalin. A magyar politikus az első külföldi vendég, akit október 9-i újraválasztását követően hivatalában fogadott Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök.

Novák Katalin
Bécs

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.