Ugrás a tartalomra

November 14-én Versecen és Fehértemplomon megismétlik a nemzeti tanácsi választást

2018.11.08
09:35
Forrás
Szerbiai RTV
Ezen a két szavazóhelyeken újraszavaznak a cseh és a román nemzeti közösség tagjai.

Versecen és Fehértemplomon megismétlik a vasárnapi nemzeti tanácsi választást november 14-én, tette közzé a Köztársasági Választási Bizottság. Az említett szavazóhelyeken újraszavaznak a cseh és a román nemzeti közösség tagjai. Arról is döntött a bizottság, hogy Zsablyán és Požarevacon is ismételt szavazás lesz, ugyanis nem egyezett a szavazók és a szavazócédulák száma. Előbbin a ruszin közösség tagjai, míg utóbbin a roma kisebbség tagjai vehetnek részt. A fehértemplomi egyes választókörzetben azért kell ismételni, mert kevesebben szavaztak, mint ahány szavazatot számláltak az urnában, míg a verseci 11-es választókörzetben két személy a szavazóhelyiségen kívül szavazott.

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.