Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

November 14-én Versecen és Fehértemplomon megismétlik a nemzeti tanácsi választást

2018-11-08
09:35
Forrás
Szerbiai RTV
Ezen a két szavazóhelyeken újraszavaznak a cseh és a román nemzeti közösség tagjai.

Versecen és Fehértemplomon megismétlik a vasárnapi nemzeti tanácsi választást november 14-én, tette közzé a Köztársasági Választási Bizottság. Az említett szavazóhelyeken újraszavaznak a cseh és a román nemzeti közösség tagjai. Arról is döntött a bizottság, hogy Zsablyán és Požarevacon is ismételt szavazás lesz, ugyanis nem egyezett a szavazók és a szavazócédulák száma. Előbbin a ruszin közösség tagjai, míg utóbbin a roma kisebbség tagjai vehetnek részt. A fehértemplomi egyes választókörzetben azért kell ismételni, mert kevesebben szavaztak, mint ahány szavazatot számláltak az urnában, míg a verseci 11-es választókörzetben két személy a szavazóhelyiségen kívül szavazott.

Nemzeti tanácsi választások 2018

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.