Ugrás a tartalomra
Fotó: MTI

Meddig kell várakoznunk az EU előszobájában?

2018-10-15
10:46
2018-10-15
13:54
Forrás
Hirado.hu, Kossuth Rádió
Járóka Lívia szerint az Európai Unió újabb és újabb kifogásokkal áll elő.

A vontatott EU-s csatlakozási folyamat miatt egyre növekszik az elégedetlenség a balkáni országokban – véli Járóka Lívia. Az Európai Parlament nyugat-balkáni régióért felelős alelnöke elmondta, a Szófiában tartott balkáni konferencián a montenegrói képviselő azt kérdezte tőle, hogy meddig váratják őket az Európai Unió előszobájában. Úgy érzik, hogy a nyugat európai országok lekezelően beszélnek velük - tette hozzá a Fideszes EP-képviselő. Járóka Lívia szerint a balkáni államoknak nem mondják meg, valójában mit várnak tőlük és újabb és újabb kifogásokkal állnak elő.

Már a konferencia első napján “robbant a bomba”, amikor a belga képviselő arról beszélt, hogy korai volt beígérni a 2025-ös uniós csatlakozást. Úgy fogalmazott, akik egymással nem találták meg a hangot, azok ne akarjanak csatlakozni, hanem maguk között rendezzék a viszonyokat, a lezáratlan emberi jogi fejezeteket.

Járóka Lívia
EU
Nyugat-Balkán
csatlakozás

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.