Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Nyugdíjasok a belgrádi parlamentben

2019-04-05
10:37
2019-04-05
19:05
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ Nyugdíjas Fórumának közel 120 tagja tett látogatást a belgrádi parlamentben csütörtökön. Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő fogadta őket.

Vajdaság több településéről utazott közösen a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fórumának küldöttsége Belgrádba Pásztor Bálint meghívására.

Nagy Katalin, alelnök, VMSZ Nyugdíjas Fórum: „Még soha nem jártam itt, ez egy kivételes alkalom, hogy eljöhettünk ide és betekintést nyerhettünk a polgárokat képviselő politikusok munkájába.

A vendégek megismerték az épületet és annak múltját. A köztársasági parlament elnökhelyettese, Veroljub Arsić is köszöntötte a látogatókat, majd Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP frakcióvezetője válaszolt a vendégek kérdéseire.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Nagyon örülök, hogy a meghívásunkra eljöttek ide. Az is örömmel tölt el, hogy parlament elnök asszonya jóváhagyott olyan dolgokat is, amelyeket más csoportoknak nem szoktak engedélyezni. Így megnézhették az épületet és az üléstermet is. Nagyon jó, hogy kötetlenül egy bő fél órát beszélgetni is tudtunk. A Vajdasági Magyar Szövetségnek itt Belgrádban nagyon fontos az, hogy közösségünk tagjai közül minél többen látogatócsoportok formájában ellátogassanak ide, megnézzék, hogy hol születnek a szerbiai törvények.”

Pásztor Bálint reményét fejezte ki, hogy a jövőben is sor kerül ehhez hasonló látogatásokra, mivel a VMSZ parlamenti képviselői minden ilyen igényre nyitottak lesznek ezentúl is.

Vajdasági Magyar Szövetség

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.