Ugrás a tartalomra

Ökrész a közvagyon elszámolását érintő területek szabályozásáról

2023.04.25
13:13
2023.04.25
15:54
Forrás
Pannon RTV
Egységesíteni kellene a kizárólag köztulajdonban levő vagyon, mint a hálózatok, erdők, természeti kincsek és más közhasználatban levő vagyon értékmeghatározását – mondta Ökrész Rozália.

Melyik állami intézménynek és hogyan kell feltüntetnie a tulajdonában levő, vagy az általa használt vagyontárgyak értékét – tette fel a kérdést a VMSZ-es politikus. Felhívta a figyelmet arra, hogy sokszor előfordul olyan eset, hogy az önkormányzat tulajdonában levő ingatlant, vagy eszközt egy közvállalatnak adják használatra. Ennek egy részét az önkormányzat tünteti fel a mérlegében, míg a másik részét a közvállalat. Az értékének a meghatározása pedig az intézményekben különböző módon történik, így nem kapunk valós képet – mondta el Ökrész Rozália.

„A pénzügyi jelentés szempontjából a közvállalatok az ilyen vagyon értékét a valós piaci értéke alapján tudják meghatározni, míg az önkormányzatok esetében az érték kizárólag a beszerzési ár és az amortizáció beszámolásával lehet meghatározni. Így az adott vagyon összesített értéke nem lesz összeegyeztethető a valós a mérlegekben."

Ökrész Rozália
közvagyon
parlament
képviselőház

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.