Ugrás a tartalomra

Oktatási kérdésekről beszélt a szerb parlamentben Kovács Elvira

2018.03.27
18:34
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője a Pannon RTV-nek elmondta, az országos szakképzési keretről, a tanügyi felügyelőségről és a tankönyvtörvényről tárgyaltak ma.

Kovács Elvira a tankönyvtörvénnyel kapcsolatosan kifejtette, részletesen tárgyaltak az alacsony példányszámú tankönyvekről, ide tartoznak a nemzeti közösségi tankönyvek is. A VMSZ parlamenti képviselője hozzátette, az új törvény új központi kiadó létrehozását írja elő. 

A tanügyi felügyelőségről szóló törvénnyel kapcsolatban nem kellett módosítási indítványt benyújtani, mivel a köztársasági törvény összhangban van a tartományi hatáskörökről szóló törvénnyel - emelte ki Kovács Elvira, és hozzátette: „Talán a legfontosabb a mi számunkra, amit külön a VMSZ vezérszónokaként kiemeltem a felszólalásban, a diplomahonosítás. Mint tudjuk, az ENIK/NARIC központ 2015 október elsejétől működik. Az új törvény értelmében, tehát az országos szakképzési keretről szóló törvény értelmében létrejön egy szakképzési ügynökség, illetve a kormánynak kilenc hónapja van, hogy ezt létrehozza. Ez az ügynökség fogja átvenni az ENIK/NARIC munkatársait, és remélhetőleg még hatékonyabb, minőségesebb lesz a munka.”

Kovács Elvira
oktatás
parlament
VMSZ
képviselő

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.