Ugrás a tartalomra

Önkormányzati választások Koszovó területén

2021.10.17
19:42
2021.10.17
20:41
Forrás
Szerbiai RTV
19 órakor bezártak a szavazóhelyiségek Koszovóban, ahol önkormányzati választásokat tartottak. Az ott élők a polgármesterekről és a községi képviselőkről dönthettek.

A helyi választási bizottság legfrissebb adatai szerint Koszovó teljes területén 42,8 százalékos volt a részvételi arány. A koszovói szerbek lakta településeken voksoltak a legtöbben, itt a választók 60 százaléka járult az urnák elé. A szerbek lakta települések választókörzeteiben nem voltak jelentősebb szabálysértések. Ezeken a helyeken az Európai Unió megfigyelői is arról tettek jelentést, hogy több a voksoláson megjelent polgár nem szerepelt a választói névjegyzékben.

A 26 szerb jelöltből 18-an szerb, 8-an albán pártot képviselnek. Az első eredmények 22 óra után várhatók. Elemzők szerint arra lehet számítani, hogy a koszovói parlamenti választás eredményei hatással lesznek a mai önkormányzati voksolásra is. A parlamenti választáson Albin Kurti Önrendelkezés nevű pártja győzött.

önkormányzati választások
Koszovó

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.