Ugrás a tartalomra

Orbán: Az Európai Bizottság kifutott az időből

2018.07.27
10:58
2018.07.27
11:09
Forrás
hirado.hu
A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott: nincs jelentősége a mostani döntésének, az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva.

Brüsszel hiába indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag és az alkotmánymódosítás miatt, a testület mandátuma jövő májusban lejár – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A Financial Times értesülései szerint az Európai Bizottság hatezer eurót fizetne a Földközi-tengeren hánykolódó hajókon lévő minden egyes migráns befogadásáért az őket átvevő tagországoknak. Orbán Viktor szerint ez veszélyes gondolkodásmód, elvi kérdést érint az ügy, azzal kapcsolatban, mire fordítják az uniós állampolgárok pénzét. Magyarország után Ausztrália is bejelentette, hogy nem fogja aláírni az ENSZ migrációs folyamatáról szóló egyezményt.

Orbán Viktor
Európai Bizottság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.