Ugrás a tartalomra

Orbán: El akarják venni Magyarországtól a határőrizet jogát

2018.09.14
13:46
2018.09.14
16:48
Forrás
hirado.hu
Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat.

Ezt mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. Mint ismeretes az Európai Parlament kedden vitára bocsátotta, szerdán pedig megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést, ami szerint Magyarországon a demokrácia és az európai értékek rendszerszintű veszélynek vannak kitéve. Orbán Viktor szavai szerint, amit a magyar emberek láttak kedden és szerdán, az volt a múlt, az Európai Parlamentet kellő tisztelettel, de kifutó kollekciónak kell tekinteni, mert májusban távoznak, és új képviselőket választanak az emberek. Orbán Viktor egyértelműnek nevezte, hogy az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség van, amelynek célja, hogy népességcsere történjen. Az EU problémájára úgy akarnak válaszolni, hogy bevándorlókontinenssé teszik Európát. Arról is beszélt, hogy a következő csata arról szól, hogy ki védi Magyarország határait, ki dönti el, hogy kit eresztünk be az ország területére. „Egész egyszerűen el akarják venni a kapukulcsot” – fogalmazott a magyar kormányfő.

Orbán Viktor

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.