Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsodi Balázs/korábbi felvétel

Orbán: El akarják venni Magyarországtól a határőrizet jogát

2018-09-14
13:46
2018-09-14
16:48
Forrás
hirado.hu
Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat.

Ezt mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. Mint ismeretes az Európai Parlament kedden vitára bocsátotta, szerdán pedig megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést, ami szerint Magyarországon a demokrácia és az európai értékek rendszerszintű veszélynek vannak kitéve. Orbán Viktor szavai szerint, amit a magyar emberek láttak kedden és szerdán, az volt a múlt, az Európai Parlamentet kellő tisztelettel, de kifutó kollekciónak kell tekinteni, mert májusban távoznak, és új képviselőket választanak az emberek. Orbán Viktor egyértelműnek nevezte, hogy az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség van, amelynek célja, hogy népességcsere történjen. Az EU problémájára úgy akarnak válaszolni, hogy bevándorlókontinenssé teszik Európát. Arról is beszélt, hogy a következő csata arról szól, hogy ki védi Magyarország határait, ki dönti el, hogy kit eresztünk be az ország területére. „Egész egyszerűen el akarják venni a kapukulcsot” – fogalmazott a magyar kormányfő.

Orbán Viktor
Magyarország

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.