Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsodi Balázs/korábbi felvétel

Orbán: El akarják venni Magyarországtól a határőrizet jogát

2018-09-14
13:46
2018-09-14
16:48
Forrás
hirado.hu
Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat.

Ezt mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. Mint ismeretes az Európai Parlament kedden vitára bocsátotta, szerdán pedig megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést, ami szerint Magyarországon a demokrácia és az európai értékek rendszerszintű veszélynek vannak kitéve. Orbán Viktor szavai szerint, amit a magyar emberek láttak kedden és szerdán, az volt a múlt, az Európai Parlamentet kellő tisztelettel, de kifutó kollekciónak kell tekinteni, mert májusban távoznak, és új képviselőket választanak az emberek. Orbán Viktor egyértelműnek nevezte, hogy az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség van, amelynek célja, hogy népességcsere történjen. Az EU problémájára úgy akarnak válaszolni, hogy bevándorlókontinenssé teszik Európát. Arról is beszélt, hogy a következő csata arról szól, hogy ki védi Magyarország határait, ki dönti el, hogy kit eresztünk be az ország területére. „Egész egyszerűen el akarják venni a kapukulcsot” – fogalmazott a magyar kormányfő.

Orbán Viktor
Magyarország

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.