Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsodi Balázs/korábbi felvétel

Orbán: El akarják venni Magyarországtól a határőrizet jogát

2018-09-14
13:46
2018-09-14
16:48
Forrás
hirado.hu
Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat.

Ezt mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken. Mint ismeretes az Európai Parlament kedden vitára bocsátotta, szerdán pedig megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést, ami szerint Magyarországon a demokrácia és az európai értékek rendszerszintű veszélynek vannak kitéve. Orbán Viktor szavai szerint, amit a magyar emberek láttak kedden és szerdán, az volt a múlt, az Európai Parlamentet kellő tisztelettel, de kifutó kollekciónak kell tekinteni, mert májusban távoznak, és új képviselőket választanak az emberek. Orbán Viktor egyértelműnek nevezte, hogy az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség van, amelynek célja, hogy népességcsere történjen. Az EU problémájára úgy akarnak válaszolni, hogy bevándorlókontinenssé teszik Európát. Arról is beszélt, hogy a következő csata arról szól, hogy ki védi Magyarország határait, ki dönti el, hogy kit eresztünk be az ország területére. „Egész egyszerűen el akarják venni a kapukulcsot” – fogalmazott a magyar kormányfő.

Orbán Viktor
Magyarország

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.