Ugrás a tartalomra

Orbán: Külgazdasági képviseletet nyit Magyarország Jeruzsálemben

2019.02.19
13:20
2024.03.19
08:44
Forrás
MTI
Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

A magyar kormányfő megbeszélést folytatott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, majd az azt követő közös sajtónyilatkozatban kiemelte: tájékoztatta izraeli kollégáját a közelgő európai parlamenti választásokról, amelyek egyik fontos célja lesz az antiszemitizmus visszaszorítása Európában.

 A visegrádi országok vezetőinek és az izraeli kormányfőnek a csúcstalálkozóját tartották volna Jeruzsálemben. Ez azonban meghiúsult, ugyanis a lengyel és izraeli politikai vezetők között az elmúlt napokban nyilatkozatháború bontakozott ki arról, hogy milyen szerepük volt a lengyeleknek a holokausztban. Emiatt Lengyelország lemondta részvételét a találkozón. Lengyelország távolmaradása miatt kétoldalú tárgyalásokat tartottak a kormányfők.

Orbán Viktor
Jeruzsálem
Izrael
Benjamin Netanjahu

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.