Ugrás a tartalomra

Orbán: Magyarország határait magyar katonák és rendőrök fogják védeni

2018.10.17
20:30
Forrás
VajdaságMa
A magyar miniszterelnök szerint az Európai Bizottság javaslataival szemben Magyarország határait magyar katonák és rendőrök fogják védeni, és az ország semmilyen betelepítési programot nem fogad el.

Orbán Viktor szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban - amelyet útban az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek háromnapos csúcsértekezletére rögzítettek - úgy értékelt, fontos találkozó lesz Brüsszelben, az Európai Bizottság ugyanis továbbra is gőzerővel gyártja a betelepítési programokat. "Továbbra is el akarják venni tőlünk a határvédelemhez fűződő jogunkat, illetve ők akarják megmondani, kik tartózkodhatnak Magyarországon és Európa többi országában" - fogalmazott a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor közölte: ezekkel a javaslatokkal kapcsolatban a magyar álláspont egyértelmű, "a határt a mi katonáink és rendőreink fogják védeni és semmilyen betelepítési programot nem fogadunk el". A repülőtérre tartó autóban rögzített felvételt a miniszterelnök úgy zárta: "Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" 

Orbán Viktor
Európai Bizottság

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.