Ugrás a tartalomra

Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

2019.11.17
14:14
2019.11.17
23:08
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök beszédet mondott Prágában, a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.

Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy mi vagyunk Európa jövője, és készen is állunk erre a küldetésre - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen. A közép-európaiaknak van saját nyelvük, a szabadság, a függetlenség és az egymás iránti szolidaritás nyelve. Ez a nyelv az európai népek nagy családjában önálló és határozott hangot ad nekünk, és ennek köszönhető, hogy Közép-Európa ma nemcsak földrajzi fogalom, hanem politikai, gazdasági és kulturális valóság - hangoztatta Orbán Viktor.

A magyar kormányfő szerint ma sem valami új ideológiai rendszerre van szükség, és ha javítani akarunk a mai európai világunkon, akkor "egyszerű emberi dolgokra van szükségünk". Arra, hogy a saját közép-európai életünket élhessük, hogy tisztelhessük és megvédhessük családjainkat, élvezhessük szabadságunkat, szerethessük hazánkat és büszkék lehessünk nemzetünkre - sorolta.

Orbán Viktor
Prága
bársonyos forradalom

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.