Ugrás a tartalomra

Orbán támogatja Vučić elnökjelöltségét (videó)

2017.02.23
17:08
Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke ma fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét
Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke ma fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét. A megbeszélésen a VMSZ elnöke tájékoztatta a kormányfőt a közelgő szerbiai államfőválasztásról, és a VMSZ Tanácsának döntéséről, amelynek értelmében a párt Aleksandar Vučić jelenlegi kormányfő megválasztását támogatja. Orbán Viktor támogatta a VMSZ döntését, és Vučić jelöltségét is. A döntés hátteréről Pásztor István elmondta: a legfontosabb cél Szerbia belpolitikai stabilitásának megőrzése. Rámutatott arra, hogy a vajdasági magyar közösség érdekérvényesítésének egyetlen ésszerű módja a 2016-ban aláírt koalíciós szerződés fenntartása, és az abban foglaltak maradéktalan megvalósítása. Orbán Viktor támogatásáról biztosította a VMSZ döntését. A magyar kormányfő a megbeszélésen kifejtette: a magyar nemzetrészek gazdasági, oktatási és kulturális fejlődése - csakúgy, mint Magyarország és Szerbia együttműködése - az elmúlt években lépett felfelé ívelő szakaszba, és ezt a folyamatot mindenképpen tovább kell vinni. A budapesti tárgyaláson Orbán Viktor és Pásztor István egyetértett abban, hogy a vajdasági magyar regionális és közösségfejlesztési szervezet, a Prosperitati Alapítvány sikerének kulcsa a közösségi bizalom, amely nélkül a magyar kormány hároméves támogatási programja sem jutott volna el ilyen hatékonyan a pályázókhoz. A miniszterelnök összegzése szerint az eredmények azt mutatják, hogy e bizalom politikai megtestesítője a Pásztor István vezette VMSZ, amely teljesítménye alapján a jövőben is a magyar kormány stratégiai partnere marad.



VMSZ
Orbán Viktor
Pásztor István
magyar kormány

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.