Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: a magyar kormány megvétózta az uniós költségvetési jogalkotási csomagot

2020.11.18
13:35
2020.11.18
13:41
Forrás
MTI
A magyar kormány a 2020. júliusi európai uniós csúcson megelőlegezett álláspontjának megfelelően megvétózta a költségvetési jogalkotási csomagot, élve az uniós Szerződésekben garantált vétójogával – közölte a magyar Miniszterelnöki Sajtóiroda.

Ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, aki beengedi a migránsokat a hazájába. Aki megvédi a határait és megvédi országát a migrációtól, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak. A jelenlegi javaslat elfogadása után pedig nem lenne akadálya annak, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, és a migrációt ellenző országokat költségvetési eszközökkel megzsarolják – áll a magyar miniszterelnök nyilatkozatában. Magyarország a vita során a lojális együttműködés, a kiszámíthatóság és a transzparencia elveit követve járt el, mindvégig kompromisszumkészséget mutatott - írja a közleményben.

Orbán Viktor
vétó
megvétózta
költségvetés
jogalkotási
csomag

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.