Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor: Szerdától újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások

2021.04.06
17:43
2021.04.06
19:59
Forrás
Facebook
Holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások Magyarországon - jelentette be Orbán Viktor közösségi oldalán, miután a beoltottak száma meghaladta a 2,5 milliót.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy járványügyi intézkedések továbbra is lesznek. A lakosságtól azt kérte ezeket tartsák be. Az intézkedéseket külön nem részletezte, de ezekről már korábban is szó volt. Tehát az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva, négyzetméter alapú szabályok mentén, átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben. Kinyithatnak továbbá a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók is. A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki, csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása miatt mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

„A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina. Egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát. Ezért holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. Járványügyi intézkedések lesznek. Kérem önöket ezeket tartsák be. Az oltás folytatódik, hasonló tempóban. Az orvosok és az ápolók munkáját köszönöm. A magyar embereket pedig arra kérem, hogy regisztráljanak és vegyék fel a védőoltást. Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!”

Orbán Viktor
nyitás
Magyarország
üzletek
szolgáltatás
újraindul

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!