Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Törökország kulcsfontosságú ország a migráció és a határvédelem terén

2019.05.03
13:08
2019.11.15
17:25
Forrás
MTI
Kulcsfontosságú államnak nevezte a magyar miniszterelnök Törökországot a migrációs válság kezelése terén a Karmelita kolostorban, a Budai várban, ahol Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert fogadta.

A megbeszélésen méltatták a magyar-török kapcsolatok fejlődését, amely a politika, a gazdaság és a kultúra területén is folyamatos.

Törökország Magyarország fontos kereskedelmi partnere, a kétoldalú áruforgalom 2018-ban 5 százalékkal, 3,1 milliárd dollárra növekedett, de mint a tárgyaláson elhangzott, a gazdasági együttműködésben még további kiaknázatlan lehetőségek rejlenek. Ennek érdekében megerősítik a magyar-török gazdasági vegyesbizottság és a stratégiai együttműködési tanács munkáját.

A kulturális kapcsolatokról elhangzott: a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsában megszerzett magyar megfigyelő státusz birtokában hazánk célja az eddig kialakított kapcsolatrendszer továbbfejlesztése.

 

Törökország
Mevlüt Cavusoglu
Orbán Viktor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.