Ugrás a tartalomra

Orosz elmarasztaló, amerikai elismerő vélemény a Mladić-ítéletről

2017.11.23
19:16
2024.03.19
08:37
Forrás
Szerbiai RTV
Folytatja szerb ellenes politikáját a hágai Nemzetközi Törvényszék - közölte az orosz külügyminisztérium szóvivője. Az amerikai külügyi tárca viszont elégedett a törvényszék munkájával.

Folytatja szerb ellenes politikáját a hágai Nemzetközi Törvényszék - közölte az orosz külügyminisztérium szóvivője. Marija Zaharova a Sputnjik hírportálnak nyilatkozva elmondta: ez a politika nem járul hozzá a háborús bűnösök megbüntetéséhez és a megbékéléshez. Hozzátette: a törvényszék nem végezte el feladatát, ami a bűnösök elítélése lenne, bármely oldalon is álltak a konfliktus ideje alatt.

Az amerikai külügyi tárca viszont elégedett a törvényszék munkájával, valamint felszólította a régió meghatározó tényezőit, hogy tartózkodjanak a tüzes retorikától. Győzött az igazság, de ez nem hozhatja vissza azoknak az embereknek az életét, akiket Srebrenicában és Szarajevóban öltek meg. Ratko Mladić nem hős, hanem egy bűnöző. Aleksandar Vučić pedig fejezze be az áldozattá és mártírrá emelés politikáját - mondta Jennifer Brush, az amerikai külügyminisztérium egykori tanácsosa.

orosz
amerikai
Hága
Törvényszék
ítélet

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.