Ugrás a tartalomra

Oroszországba látogat Kína elnöke

2023.03.19
16:50
2023.03.19
17:04
Forrás
Deutsche Welle, B92
Az első napon Putyinnal tárgyal.

A mindent átfogó partnerség és a stratégiai kapcsolatok kialakításának céljával érkezik hétfőn háromnapos hivatalos látogatásra Oroszországba Kína elnöke. Hszi Csin-ping az első napon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal. A bejelentések szerint először négyszemközti találkozójuk lesz, majd este nemformális vacsorán vesznek részt. A szélesebb körben történő egyeztetések csak kedden kezdődnek. Peking egyébként korábban azon az állásponton volt, hogy minden ország szuverenitását és területi integritását tiszteletbe kell tartani, ugyanakkor sosem ítélte el Oroszország Ukrajna elleni támadását.

Pénteken, néhány órával azután, hogy bejelentették a kínai elnök moszkvai látogatását, a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen háborús bűnök elkövetésének és ukrán gyerekek Oroszországba való kényszerdeportálásának gyanúja miatt.

Kína
Hszi Csin-ping

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.