Ugrás a tartalomra

Öt szerbiai önkormányzatban tartottak helyhatósági választást

2017.04.24
08:05
Helyi választást tartottak tegnap öt szerbiai önkormányzatban - a városi, illetve községi képviselőkről döntöttek
Helyi választást tartottak tegnap öt szerbiai önkormányzatban - a városi, illetve községi képviselőkről döntöttek. Kevevárán és Kosjerićben rendes, míg Zaječarban, Hódságon és Verbászon rendkívüli önkormányzati voksolás volt. A Szerb Haladó Pártot támogató listák kapták a legtöbb szavazatot Verbászon, Kevevárán és Hódságon is. Kosjerić településen is az SZHP köré tömörülő koalíció kapta a legtöbb szavazatot, a második helyen a Demokrata Párt és koalíciós partnerei végeztek. Zaječarban az SZHP a második helyre szorult, ugyanis a legtöbb szavazatot egy polgári csoportosulás, a Boško Ničić - Mozgalom Krajináért nevű tömörülés kapta. A Köztársasági Választási Bizottság arról számolt be, hogy a voksolások nagyobb rendellenesség nélkül zajlottak. A választásokat figyelő CRTA polgári csoportosulás viszont arra figyelmeztetett, hogy Zaječar nyolc választóhelyén történtek szabálytalanságok. (Tanjug, Vajdaság MA) Korábban: 2017.04.23. Helyi választást tartanak ma öt szerbiai önkormányzatban - a városi, illetve községi képviselőkről döntenek. Kevevárán és Kosjerićben rendes, míg Zaječarban, Hódságon és Verbászon rendkívüli önkormányzati választást tartanak. A Köztársasági Választási Bizottság arról számolt be, hogy a voksolások nagyobb rendellenesség nélkül zajlanak. A választásokat figyelő CRTA polgári csoportosulás arra figyelmeztetett, hogy Zaječar nyolc választóhelyén történtek szabálytalanságok. A voksolásokon viszonylag alacsony a részvételi arány, kevesen éltek szavazati jogukkal. A kora délutáni órákig a legtöbb helyen nem emelkedett 20 százalék fölé a részvétel. Részeredmények a késő esti órákban várhatók.
önkormányzati választás

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.