Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: Korhecz Tamás a legfelkészültebb jelölt (videó)

2016.12.08
14:30
Korhecz Tamásnak, a Magyar Nemzeti Tanács egykori elnökének a neve is szerepel azon a nem hivatalos listán, amely az új alkotmánybíró-jelöltek adatait tartalmazza
Korhecz Tamásnak, a Magyar Nemzeti Tanács egykori elnökének a neve is szerepel azon a nem hivatalos listán, amely az új alkotmánybíró-jelöltek adatait tartalmazza. A jogászt a Vajdasági Magyar Szövetség jelölte erre a pozícióra. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kerül a képviselőház elé az új alkotmánybírák kinevezésének az ügye, a régi testület kilenc tagjának mandátuma azonban december 12-én lejár. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági frakcióvezetője a jelölés indokairól beszélt a Pannon RTV-nek. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Azért javasoltuk Korhecz Tamást, mert a Vajdasági Magyar Szövetséget nem a bosszúvágy vezérli, és komolyan gondoltuk az utóbbi hetekben, hónapokban, amikor arról beszéltünk, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség feladata, hogy minden olyan embert pozícióhoz juttasson, amely pozícióból a vajdasági magyarság érdekében tevékenykedhet, akik a szakmai tudásukkal előrébb tudják vinni ezt a közösséget, és az alkotmánybírói tisztség tekintetében jelen pillanatban mi úgy gondoljuk, hogy Korhecz Tamás a legfelkészültebb jelölt.”



A VMSZ-DCSP képviselői csoport javasolta Korhecz Tamást az alkotmánybírói tisztségre

2016. 12.07.

A Vajdasági Magyar Szövetség–Demokratikus Cselekvés Pártja képviselői csoport Korhecz Tamást, a Magyar Nemzeti Tanács volt elnökét, a Magyar Mozgalom társelnökét javasolta a Szerbiai Képviselőháznak az alkotmánybíróság megüresedett kilenc bírói tisztségének egyikére – ezt erősítette meg a Magyar Szónak Pásztor Bálint, a frakció vezetője. A napilap szerint az indítvány elnyerte az illetékesek támogatását, így a jelölés immár hivatalos. A frakció november 29-én tett javaslatot Korhecz Tamás személyére, magyarázta Pásztor, mondván, hogy a jelöléshez mellékelni kellett a jelölt életrajzát, valamint a jelölt beleegyezését, hogy vállalja a szóban forgó tisztség betöltését, amennyiben kinevezik. A VMSZ azért javasolta Korhecz Tamást erre a tisztségre, mert a pártot nem a bosszú vezéreli, mutatott rá Pásztor Bálint. Hozzátette: továbbra is kitart korábbi nyilatkozata mellett, hogy ez a közösség megérdemli, hogy mindenki a szolgálatában állhasson, függetlenül aktuális politikai nézeteitől. A jelölés megtételét megelőzően a VMSZ Elnöksége és Tanácsa egyhangúan döntött arról, hogy a frakció Korhecz Tamást jelölje a tisztségre – taglalta a politikus. (magyarszo.rs)

Alkotmánybíró lehet Korhecz Tamás

Korhecz Tamást is javasolja alkotmánybírói tisztségre a szerb köztársasági parlament - tudta meg nem hivatalosan a Politika. Habár hivatalosan még nem adták át Tomislav Nikolić államfőnek a jelöltlistát, de a belgrádi napilap értesülései szerint azon szerepel a Magyar Nemzeti Tanács korábbi elnöke is. A jelöltek között több állami intézmény jogásza is van, egyeseknek pedig meghosszabbítanák megbízatásukat - írja a Politika. December derekán a 15 alkotmánybíró közül kilencnek lejár a mandátuma. (Politika)
jelölt
Korhecz Tamás
alkotmánybíró

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.