Ugrás a tartalomra

Pásztor István: folytatni kell az öt évvel ezelőtt megkezdett munkát

2022.01.24
21:07
2022.01.25
11:14
Forrás
Magyar Szó
Szerb-magyar kapcsolatok, újvidéki emlékmű, választások - egyebek között ezeket a témákat is érintette Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke a Vajdasági RTV Pravi ugao című műsorának vendégeként.

Szavai szerint Újvidéken az 1944/45-ös ártatlan áldozatok tiszteletére emelendő emlékmű megvalósítása a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt közös projektje, de valójában a két nép közötti megbékélést is szimbolizálja.

Az áprilisban esedékes választásokkal kapcsolatban elmondta, a magyar és szerb nép közös érdeke, hogy mindkét országban a jelenleg hatalmon lévő politikai erők győzedelmeskedjenek. Hozzátette, az elnökválasztáson Aleksandar Vučićot fogják támogatni, amennyiben jelölteti magát, hiszen az öt évvel ezelőtt megkezdett munkát még nem fejezték be, továbbá szerinte szükséges azt a politikai stabilitást megtartani, ami az elmúlt időszakot jellemezte.

Arra a kijelentésere válaszolva, miszerint a Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vučić államfő jó viszonyán alapszanak, Pásztor elmondta, mindezt két ember kapcsolataként is lehet értelmezni, azonban a politikában a hangsúlyt a bizalomra és annak kiépítésére helyezik.

Pásztor István
választás
VMSZ
SZHP

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.