Ugrás a tartalomra
Fotó: skupstinavojvodine.gov.rs

Pásztor István: Vajdaság elkötelezett a regionális és a határon átívelő együttműködés mellett

2018.09.30
19:06
Forrás
Pannon RTV
Ma rendezték Salzburgban az Európai Régiók és Városok 14. konferenciáját az Európai Régiók Intézetének szervezésében. Az eseményen Pásztor István is jelen volt.

A Tartományi Képviselőház elnöke kiemelte, a mostani találkozó különösen fontos, mivel jelenleg Ausztria az Európai Unió soros elnöke, így az itt elhangzó üzenetek és álláspontok könnyebben eljuthatnak az EU intézményeihez. Vajdaság elkötelezett a regionális és a határon átívelő együttműködés mellett - jelentette ki Pásztor István. A 14. Európai Régiók és Városok Konferenciájának fő témái a régiók közötti együttműködés, és az európai szubszidiaritás volt. Pásztor István holnap Karl-Heinz Lambertz-el, a Régiók Európai Bizottságának elnökével és Brigitta Pallauffal, Salzburg régió képviselőházának elnökével tárgyal majd.

Pásztor István
Európai Régiók
Salzburg

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.