Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: a VMSZ része lesz a végrehajtó hatalomnak

2022.05.17
15:59
2022.05.17
20:39
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség Szerbiában a végrehajtó hatalomnak, a kormányzatnak is a része lesz, a tervek szerint államtitkári szinten, azokban a minisztériumokban, ahol most is jelen van, mondta Pásztor István a Közügyek felvételén.

A VMSZ elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnapi újraválasztása során elhangzott beszéde kapcsán két elemet emelt ki, az erőteljesen fejlődő egyetemleges magyar nemzet fontosságát, illetve Magyarország gazdasági-politikai szuverenitásának a megerősítését. Mert egy egységes, erős magyar nemzet a vajdasági magyarságot is tovább tudja vinni, mondta Pásztor. A vasútfejlesztés, és a vasúti határátlépés a leendő magyar és szerb kormány számára is a prioritások közé fog tartozni, véli a VMSZ elnöke. Pásztor István az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos szerbiai álláspontról is beszélt.

Pannon RTV

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Én azt gondolom, hogy mi nem lavírozunk, mi a saját érdekeinket próbáljuk érvényre juttatni. Mint ahogy minden másik állam a saját érdekeit próbálja érvényre juttatni. Mi ennek a háborúnak nem vagyunk okozói, s ennek a háborús konfliktusnak nem volna jó, ha mi elszenvedői lennénk. Ami pedig az összetett helyzetben kialakítandó pozíciót illeti, szerintem az, amit a szerb köztársasági elnök képvisel, az közel áll, egybeesik azzal, amit én személy szerint, illetve amit mi, vajdasági magyarok gondolunk.”

Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István
Orbán Viktor
VMSZ

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű