Ugrás a tartalomra

Patthelyzet Szerbia és Koszovó viszonyában?

2018.02.28
09:35
Forrás
Szerbiai RTV
Sakkoznak a politikusok. Vajon ki nyeri a játszmát?

Sakkjátszmához hasonlította a Belgrád-Priština viszonyt Szerbia elnöke. Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV-nek nyilatkozva elmondta, királynő és bástya nélkül folyik a játék azzal a céllal, hogy a király szorult szituációba kerüljön, miközben mindkét fél patthelyzetre törekszik. Felkelhetnék az asztaltól, otthagyhatnám a sakktáblát - magyarázta Vučić, de a befagyott, megdermedt pozíció nem fogja sem a királynőnket, sem pedig a bástyánkat visszaadni. Az államfő kész meghallgatni a kritikát Szerbia Koszovóval kapcsolatos álláspontjáról. Angela Merkel nemét kancellárral is így tett, aki elismeri Priština függetlenségét. Ugyanakkor - tette hozzá Vučić - Merkelt érdekelte az ő véleménye is. A szerb elnök - a helyzetet összefoglalva - végül azt mondta, tisztában van vele, hogy az idő nem neki dolgozik.

Koszovó
Szerbia
Aleksandar Vučić
sakk

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.