Ugrás a tartalomra

Pintér Attila: Az anyaország folytatja eddigi nemzetpolitikáját

2020.06.02
12:43
2021.05.27
16:10
Forrás
Pannon RTV
A szerb-magyar kapcsolatok kiemelkedő szinten vannak – emelte ki Magyarország belgrádi nagykövete. Hozzátette: ebben jelentős szerepe van a vajdasági magyar érdekképviseletnek is.

A szerb-magyar kapcsolatok kiemelkedő szinten vannak, ezt bizonyítja, hogy jelenleg 5 uniós csatlakozási tárgyalási fejezet megnyitását kérvényezi Magyarország Szerbia részére Brüsszeltől, továbbá, hogy a szerb-magyar határokat is megnyitották. Mindebben azonban jelentős szerepe van a vajdasági magyar érdekképviseletnek is - erről beszélt a Szabadkai Magyar Rádiónak Pintér Attila. Magyarország belgrádi nagykövete elmondta, az anyaország folytatja eddigi nemzetpolitikáját. A gazdaságfejlesztési programról is beszélt, elmondta: a vajdasági magyarság továbbra is számíthat Magyarország támogatására.

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „A tavaly május 23-án meghirdetett, július 31-én, illetve október 31-én lezárt támogatások elbírálása a végéhez közeledik, itt nagyjából 2 milliárd forint kerül majd jóváhagyásra, illetve idén március 31-én zártuk le az úgynevezett közepes és nagy léptékű gazdasági innovációs és turisztikai pályázatokat, amelyre 58 beadvány érkezett, és ezeknek a forrásigénye 6,5 milliárd forint. Azt gondolom, hogy ezek a számok is jelzik, hogy mekkora az érdeklődés a programok iránt és milyen forrásigénnyel bírnak ezek a programok.”

A nagykövettel készült teljes interjút csütörtökön, a nemzeti összetartozás napján hallgathatják meg a Szabadkai Magyar Rádióban, 15 órától.

Pintér Attila

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.