Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Potápi: Kárpátalja kiemelt téma lesz a Máért és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésein

2019-11-13
07:54
Forrás
MTI
Kárpátalja kiemelt téma lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács soron következő ülésein, ahol a régió fejlesztése is szóba kerül - mondta Potápi Árpád János az M1-en.

Kárpátalja az elmúlt időszakban is kiemelt téma volt, ami most sem változik - tette hozzá a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi elmondta, a magyar kormány mindig kinyilvánította, hogy kiáll az ottani magyar lakosság mellett és azért dolgozik, hogy azon a területen boldoguljanak, ahol 1100 éve élnek. Az államtitkár beszélt arról is, hogy "Nagyhétnek" számít ez a hét a magyar nemzetpolitikában, mivel két, határon túli magyarokkal foglalkozó értekezletet is tartanak.

Magyar Állandó Értekezlet
Magyar Diaszpóra Tanács
Potápi Árpád János
Magyarország
nemzetpolitika

Most

16:53

Sokan elhalasztják az esküvőjüket

Törökbecsén a koronavírus-járvány megjelenése óta kilenc esküvőt mondtak le. A fiatalok többsége a nagy napot őszre tervezi, azonban vannak, akik a lakodalmi mulatságot jövő évre halasztották.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.