Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Potápi: Kárpátalja kiemelt téma lesz a Máért és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésein

2019.11.13
07:54
Forrás
MTI
Kárpátalja kiemelt téma lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács soron következő ülésein, ahol a régió fejlesztése is szóba kerül - mondta Potápi Árpád János az M1-en.

Kárpátalja az elmúlt időszakban is kiemelt téma volt, ami most sem változik - tette hozzá a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi elmondta, a magyar kormány mindig kinyilvánította, hogy kiáll az ottani magyar lakosság mellett és azért dolgozik, hogy azon a területen boldoguljanak, ahol 1100 éve élnek. Az államtitkár beszélt arról is, hogy "Nagyhétnek" számít ez a hét a magyar nemzetpolitikában, mivel két, határon túli magyarokkal foglalkozó értekezletet is tartanak.

Magyar Állandó Értekezlet
Magyar Diaszpóra Tanács
Potápi Árpád János
Magyarország
nemzetpolitika

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.