Ugrás a tartalomra

Potápi: Nemzetpolitikai szempontból történelmű jelentőségű az elmúlt tíz év

2020.11.23
21:08
2020.11.23
21:18
Forrás
MTI
A Magyar Állandó Értekezletről és a Magyar Diaszpóra Tanács üléséről beszélt Potápi Árpád János az M1 aktuális csatornán.

Nemzetpolitikai szempontból történelmű jelentőségű az elmúlt tíz év - mondta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára. Az M1 aktuális csatornán hétfő este Potápi Árpád Jánost azzal kapcsolatban kérdezték, hogy csütörtökön online rendezik meg a Magyar Állandó Értekezletet és a Magyar Diaszpóra Tanács ülését.

Az államtitkár elmondta: a Máért a legfontosabb határon túli magyar politikai pártok, illetve szervezetek, továbbá a magyar parlamenti pártok képviselőinek részvételével ülésezik, az első tanácskozást 1999-ben tartották. A csütörtökön minden régióból egy képviselő szólal majd fel, hogy értékelje az évet és megfogalmazza a következő esztendő céljait. A Magyar Diaszpóra Tanácsot 2011-ben hívta össze első alkalommal a kormány, így a mostani lesz a 10. ülése. Meg kell emlékezni az elmúlt tíz év kormányzásáról és az elmúlt tíz évben elért nemzetpolitikai sikerekről is - tette hozzá. Kiemelte: az elmúlt tíz évben a magyar kormány sokat tett azért, hogy a magyar nemzet újra egységes legyen.

Potápi Árpád János fontosnak nevezte, hogy a magyarság, a magyar politikai pártok minden szinten képviseltessék magukat, és így minden szomszédos országban biztosított legyen a magyarok érdekképviselete.

nemzetpolitika

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.