Ugrás a tartalomra

Pristina döntése újabb pofon a nemzetközi közösségnek

2019.07.04
15:42
2019.07.05
08:17
Forrás
Tanjug
Pristina döntése, amellyel megtiltotta a szerbiai tisztségviselők Koszovóba való belépését, egy újabb pofon a nemzetközi közösségnek - jelentette ki Ivica Dačić.

A szerb külügyi tárcavezető elmondta, az Európai Unió folyamatosan hallgat annak ellenére, hogy a koszovói vezetés évek óta mindennemű nemzetközi normát sértő, felrúgó döntéseket hoz. Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője is egyetértett Dačićtyal. Hozzátette, Pristina újabb döntése arra sarkallja a szerb államvezetést, hogy intenzívebb diplomáciai aktivitással harcoljon a saját igazáért.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök pedig úgy fogalmazott, Pristina újabb provokációja kihatással van a régió biztonságára, együttműködésére, és ez egy olyan lépés, amire a szerb állam reagálni fog.

Koszovó
Ivica Dačić
Marko Đurić

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.