Ugrás a tartalomra
TANJUG/Strahinja Aćimović

Priština szeptember elsején kezdi el alkalmazni az új határozatot

2022.08.20
17:26
2022.08.20
19:20
Forrás
Szerbiai RTV
Priština és Albin Kurti ismét megmutatta, hogy csak erőszakkal és háborúval tudnak fenyegetőzni – jelentette ki Petar Petković, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója.

Szerinte Prištinában a politikai struktúrákat olyan szélsőségesek irányítják, akik egyáltalán nem ismerik el a párbeszédet és a problémák békés megoldásának értékét – emelte ki Petković.

Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója Priština azon bejelentésére reagált, miszerint szeptember 1-jén alkalmazni kezdi a személyi igazolványokról és rendszámtáblákról szóló határozatot.

Aleksandar Vučić szerb elnök folyamatosan és következetesen arra buzdítja a koszovói szerbeket, hogy tanúsítsanak önmérsékletet és békét, és hagyjanak fel az útlezárásokkal, miközben a szerbek csak a puszta túlélésükért küzdenek. Ezért minden incidensért azokra hárul a felelősség, akik minden nap erőt demonstrálnak és fenyegetőznek, ez pedig Kurti és közvetlen munkatársai.

A Koszovó északi részén élő szerbek egyetlen hibája az, hogy nem akarják, hogy elüldözzék és megsemmisítsék őket, politikailag és fizikailag eltapossák őket a soviniszta, háborút szító prištinai struktúrák – áll Petar Petković sajtóközleményében.

Albin Kurti
Priština

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.