Ugrás a tartalomra

Priština szeptember elsején kezdi el alkalmazni az új határozatot

2022.08.20
17:26
2022.08.20
19:20
Forrás
Szerbiai RTV
Priština és Albin Kurti ismét megmutatta, hogy csak erőszakkal és háborúval tudnak fenyegetőzni – jelentette ki Petar Petković, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója.

Szerinte Prištinában a politikai struktúrákat olyan szélsőségesek irányítják, akik egyáltalán nem ismerik el a párbeszédet és a problémák békés megoldásának értékét – emelte ki Petković.

Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója Priština azon bejelentésére reagált, miszerint szeptember 1-jén alkalmazni kezdi a személyi igazolványokról és rendszámtáblákról szóló határozatot.

Aleksandar Vučić szerb elnök folyamatosan és következetesen arra buzdítja a koszovói szerbeket, hogy tanúsítsanak önmérsékletet és békét, és hagyjanak fel az útlezárásokkal, miközben a szerbek csak a puszta túlélésükért küzdenek. Ezért minden incidensért azokra hárul a felelősség, akik minden nap erőt demonstrálnak és fenyegetőznek, ez pedig Kurti és közvetlen munkatársai.

A Koszovó északi részén élő szerbek egyetlen hibája az, hogy nem akarják, hogy elüldözzék és megsemmisítsék őket, politikailag és fizikailag eltapossák őket a soviniszta, háborút szító prištinai struktúrák – áll Petar Petković sajtóközleményében.

Albin Kurti
Priština

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.